Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata

de iriniuk in Prajituri, 12 Oct 2012 | 10533 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g mac, 100 g nuca de cocos
  • 1 esenta de vanilie

Pt crema avem nevoie de:

  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 cana de zahar(250 g)
  • o jumatete de pachet de margarina

Pt glazura avem nevoie de:

  • 7 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 5 lg cacao
  • 50 g margarina
  • 2 pachete de biscuiti picnic sau coconitos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.

Se adauga macul, esenta, fulgii de cocos, si faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30-40 min.

Intre timp preparam crema: intr-o cratita se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga laptele si praful de budinca.

Dupa ce se ingroasa se adauga margarina.

Se lasa 5 min,apoi se intinde pe blat.

Peste crema se adauga biscuitii unul  langa altul.

Glazura:

intr-o craticioare se adauga apa cu zaharul si cacaua si se pune pe foc.

Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si se mai lasa pe foc 2 min.

Se toarna glazura peste biscuiti si se orneaza cu cocos.

Se lasa sa se raceasca si se taie bucatele cat un biscuite.

 

 

                                        

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava